Cercetatorii in nutritie ne ofera cateva sfaturi pentru sanatatea fizica si mentala.
  • 1. Nu te infometa, serveste gustari la fiecare trei-patru ore. Cercetarile arata ca sarind peste mese in timpul zilei, ajungi inevitabil sa mananci foarte mult la cina, ceea ce nu este tocmai sanatos pentru organism. Gustari scurte, sanatoase si frecvente te ajuta sa te simti plin de energie pe toata durata zilei. Atentie si la caloriile produselor. O medie „sanatoasa” ar fi de aproximativ 2000 de calorii pe zi. Pot fi chiar si sapte mese si gustari pe zi, insa cateva dintre acestea vor contine doar fructe si legume.
  • 2. Nu uita sa dormi bine. Se stie ca atunci cand dormi bine, te simti mai bine si ai mai multa energie. Un somn bun reduce riscul bolilor cardiovasculare, fiindin acelasi timp benefic pentru piele si ochi. Cea mai buna „igiena” pentru un somn bun este sa respecti aceleasi ore de culcare si de trezire, potrivit Healthy.
  • 3. Omega 3. Toti am auzit de uleiurile Omega 3 care se gasesc in peste si fructe de mare. Acestea sunt grasimi sanatoase, denumite si esentiale pentru ca nu sunt produse de organism. De aceea, trebuie extrase din alimentele consumate. Este recomandat sa mancam peste de cel putin doua ori pe saptamana, in special somon si ton. Daca esti vegetarian, poti incerca seminte de in care sunt de asemenea bogate in omega 3. Daca dieta ta nu include aceste alimente, o solutie o reprezinta suplimentii nutritivi cu Omega 3.
  • 4. Cofeina moderata. In cafea, ceai sau bauturi energizante si chiar ciocolata, cofeina poate aduce beneficii organismului, cum ar fi cresterea atentiei si imbunatatirea performantelor sportive. Atentie insa la cantitatea de zahar asociata cofeinei din anumite produse, dar si la caloriile nedorite. O cantitate de 300mg pe zi de cofeina este suficient.
Mai multe astfel de rezolutii sanatoase gasiti in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.