Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu sunt posibile cresteri salariale in sectorul bugetar, comentand faptul ca peste 40.000 de functionari din administratia locala au intrerupt lucrul pentru doua ore pentru a protesta fata de reducerea salariilor.

"Sunt oameni care picheteaza demult in fata ministerului, cei care doresc reintroducerea somajului tehnic si pentru acesti oameni lucrurile se vor rezolva vineri, pentru cei care picheteaza astazi (marti, n. red) vom vedea care sunt revendicarile, cresteri de salarii nu sunt posibile in mod cert", a declarat Vladescu, marti, inainte de plenul in care premierul Emil Boc prezinta Camerei Deputatilor prioritatile legislative ale Guvernului, relateaza NewsIn.

Timp de doua ore, marti, angajatii din administratia publica au intrerupt munca, nemultumiti de reducerea veniturilor si de taierea posturilor.

"Aproape 44 de mii persoane vor participa marti (2 februarie, n.r.) la greva de avertisment si suntem decisi sa declansam greva generala, incepand cu 12 februarie, daca guvernul nu ia masuri urgente pentru cresterea salariilor mici", a anuntat luni presedintele executiv al Fenedatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSA). Protestul angajatilor din administratie a afectat activitatea din primariile de sector din Bucuresti, din primaria generala a Capitalei si din primariile si consiliile judetene din Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov, Sibiu si Oradea.

Potrivit lui Neagu, veniturile salariale ale angajatilor din administratia publica vor scadea in acest an cu 25-100%, ca urmarea a faptului ca nu se mai platesc orele suplimentare si nu se mai acorda tichete de masa si de vacanta. "Veniturile angajatilor din adminstratia publica ar putea scadea cu pana la 100% in 2010, in conditiile in care salariul mediu brut al angajatilor reprezinta doar 1.000 lei, iar angajatii primesc net 760 de lei", a afirmat Neagu, precizand ca sindicalistii cer guvernului "sa ia masuri urgente pentru cresterea salariilor mici", iar daca nu se va ajunge la un acord, sunt dispusi sa declanseze greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 12 februarie.

Reprezentantii FNSA au anuntat, de asemenea, ca vor picheta pe 9 februarie sediile Ministerului Muncii si Ministerului Administratiei si Internelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.