80 de turisti aflati in telescaunul de pe partia Clabucet din Predeal au ramas blocati ieri mai bine de o ora din cauza unei defectiuni la instalatie.

Oprirea telescunului s-a datorat unei caderi de tensiune, aceasta provocind o avarie la sistemul de rulare al telescaunului. Dupa aproximativ o ora, defectiunea a fost remediata iar telescaunul a fost repus in functiune.

„Am mobilizat mai multe echipaje ale ISU si Ambulantei din Brasov la baza partiei, iar sus oamenii au fost asteptati de salvamontisti, are le-au dat cu ceai cald si paturi, cel mai mare pericol fiind hipotermia. Daca defectiunea s-ar fi prelungit am fi intervenit cu jandarmii montani si cu vinatorii de munte pentru coborirea turistilor. Din fericire nu a fost cazul, dupa circa o ora defectiunea remediindu-se. Nici un turist nu a fost transportat la spital“, a declarat colonelul Stelian Rechitean, seful ISU Brasov, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca turistii au avut noroc pentru ca vremea a fost destul de calda, dar si pentru ca nu au fost nevoiti sa ramana suspendati foarte multa vreme. Turistii nu au prezentat hipotermii severe sau alte probleme medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.