Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis, vineri noapte, mentinerea in arest preventiv a 14 persoane si eliberarea a altor trei cercetate in dosarul Cordunenilor.
Magistratii ieseni au admis recursul in cazul lui Alice Juncu, Constantin Darie si Iulian Danut Ilincariu. Judecatorii au mentinut starea de arest preventiv atat pentru Constantin Bogdan, persoana identificata de procurori drept liderul gruparii, cat si Adrian Corduneanu, Bogdan Tofan, Mihai Corduneanu si Iulian Bogdan, potrivit NewsIn.

La mijlocul lunii ianuarie, Tribunalul Iasi a decis emiterea a 19 mandate de arestare preventiva din cele peste 30 de persoane puse sub invinuire intr-un dosar in care acuzele fac referire la infractiuni economice, santaj, trafic de persoane sau inselaciuni imobiliare.

Politistii iesenii continua sa-l caute pe unul din fratii Corduneanu care nu a fost inca prins.

Potrivit procurorilor DIICOT, Clanul Corduneanu actiona atat pe teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova si pe teritoriul unor state europene, respectiv Italia, Spania, Irlanda, Austria si Germania.

Activitatea infractionala a gruparii a debutat cu savarsirea unor infractiuni de violenta, treptat, grupul dobandind o asemenea notorietate, incat simpla invocare a numelui "Corduneanu" era suficienta pentru a determina partile vatamate sa se conformeze cerintelor inculpatilor sau pentru a determina victimele si persoanele racolate pentru savarsirea de infractiuni sa actioneze in beneficiul inculpatilor.

Sumele de bani rezultate din savarsirea infractiunilor, de peste doua milioane de euro, erau expediate in tara catre Constantin Bogdan sau unor persoane de incredere, sustin anchetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.