Cea mai populara Insula din Grecia in 2009, supranumita si "Insula Mamma Mia" a atras, in ciuda crizei, mai multi turisti decat in anii anteriori.

Lansarea filmului Mamma Mia si campania de promovare sustinuta de producatorii acestuia au determinat foarte multi europeni, in special britanici, sa-si petreaca vacanta de vara in Insula Skiathos din Grecia, potrivit reprezentantilor Aerotravel. Pentru cei care nu au vazut inca filmul Mamma Mia, trebuie mentionat ca filmarile au fost realizate in Grecia pe doua dintre cele mai frumoase insule, Insula Skiathos si Insula Skopelos. Povestile de dragoste, actorii celebri precum Pierce Brosnan si Meryl Streep, muzica formatiei ABBA, atmosfera si peisajul tipic grecesti au fost o reteta de succes inclusiv pentru turismul in zona. Celebrul musical s-a bucurat de un asemenea succes, incat cei care l-au vizionat au dorit sa merga acolo. Si numarul cererilor de oficiere a cununiilor religioase a crescut, hotelierii fiind asaltati de cereri pentru organizarea petrecerilor specifice acestui eveniment si asta pentru ca actiunea filmului se deruleaza in jurul unei astfel de ceremonii.

Nu doar britanicii au fost atrasi in numar mare de insula Skiathos ci si romanii, peste 1.250 de romani au ales insula greceasca ca destinatie de vacanta in 2009. Cursa charter direct catre insula a dus 950 de turisti in perioada iunie – septembrie. Pe cont propriu au ajuns pe insula peste 300 turisti, conform autoritatilor locale.

“Insula Skiathos a fost asaltata de turisti vara trecuta, foarte multi dintre ei alegandu-si vacanta in urma vizionarii filmului Mamma Mia, de aceea insula noastra a fost supranumita <Insula Mamma Mia>. Desi filmarile au avut loc intr-o mai mare masura in Skopelos, foarte multi turisti au ales sa se cazeze in Skiathos si sa meraga intr-o croaziera de o zi sa viziteze Skopelos. Ne asteptam ca si in acest an numarul turistilor straini sa creasca. In ceea ce priveste turistii romani, numarul acestora a crescut semnificativ in ultimii trei ani datorita faptului ca o agentie tour operatoare din Romania a organizat curse charter catre insula, facilitand asfel accesul catre insula. Durata zborului din Romania catre Insula Skiathos este de aproximativ o ora, cu masina personala durata drumului este semnificativ mai mare. O alta caracteristica a turistilor nostri este aceea ca, in proportie foarte mare, cei care au ajus odata aici cu siguranta revin. Avem turisti care vin aici de ani de zile, unii dintre acestia au venit prima data insotiti de parinti pe cand erau copii, acum vin cu propriile familii”, a declarat Argyris Mergias, PR Manager - Primaria Skiathos.

Pe piata din Romania sunt disponibile deja ofertele pentru sejururi in Insula Skiathos pentru 2010. Daca alegeti Insula Skiathos ca destinatie pentru urmatoarea vacanta trebuie sa stiti ca pana la sfarsitul lunii martie puteti beneficia de ofertele “early booking” si mai ales puteti alege exact ce va doriti. Odata cu trecerea timpului disponibilitatile se reduc si riscati ca in plin sezon sa nu mai gasiti locuri la hotelul dorit sau in perioada dorita.

Tariful promotional pentru un sejur de 7 nopti in insula Skiathos, cazare cu mic dejun la hotel de 4* porneste de la 476 euro, pentru un hotel de 3* de la 447 euro, iar pentru un hotel de 2* de la 362 euro. Tarifele includ: transport cu avionul, transfer aeroport – hotel – aeroport si toate taxele, deci, nu trebuie sa mai scoateti nici un ban in plus din buzunar atunci cand ajungeti la agentie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.