Sase cabane din material lemnos, situate in apropierea partiei de schi dn statiunea monana Ranca au ars in totalitate, in noaptea de marti spre miercuri, pompierii gorjeni luptandu-se cu flacarile timp de peste opt ore.

Incendiul a izbucnit la o cabana si s-a extins cu repeziciune la celelalte cinci imobile din cauza vantului puternic si a faptului ca toate cele sase cabane erau construite din material lemnos. Timp de peste opt ore, 38 de subofiteri si ofiteri ai Inspectoratului pentu Situatii de Urgenta (ISU) Gorj s-au luptat cu flacarile si au facut tot posibilul ca incendiul sa nu afecteze si alte imobile, relateaza NewsIn.

Doua autospeciale ale pompierilor de la Detasamentul Novaci nu au reusit sa urce in statiune din cauza conditiilor nefavorabile de trafic. Valoarea pagubelor nu a fost stabilita cu exactitate, insa se vehiculeaza sume de sute de mii de euro. Nici cauza incendiului nu a fost inca stabilita de catre pompieri.
"Initial, dupa anuntarea incendiului prin numarul de urgenta, doua autospeciale ale Detasamentului Novaci si una de la Targu Jiu au pornit spre Ranca. Din pacate, din cauza gabaritului, a gerului si a conditiilor de trafic, cel doua autospeciale din Novaci s-au defectat si pompierii s-au trezit in imposibilitatea de mai participa la stingerea focului. Autospeciala de la Targu Jiu a ajuns in statiune, la scurt timp sosind la fata locului inca soua masini de la Targu Jiu. 38 de pompieri si trei autopseciale au intervenit la stingerea incendiului devastator”, a declarat Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al ISU Gorj.

Potrivit martorilor, doar trei dintre cabanele care au ars la Ranca sunt asigurate.

Sabin Cornoiu, seful Serviciulul Salvamont Gorj, a precizat ca au luat foc unele dintre cele mai frumoase cabane din zona. "Cred ca erau unele dintre cele mai frumoase cabane din Ranca. Cabanele erau foarte moderne, fiind dotate chiar si cu jacuzzi. Focul s-a extins cu repeziciune. Erau sase cabane la fel in locul respectiv. Nu stiu de la ce au luat foc, pentru ca erau incalzite de la o centrala electrica. Probabil a fost vreun scurtcircuit electric“.

In statiunea montana Ranca nu exista un detasament de pompieri, cel mai apropiat fiind cel de la Novaci. Autopsecialele de care dispune ISU Gorj au vechime cuprinsa intre 20 si 4 ani, ultima fiind achizitionata in anul 2006. In prezent, o autospeciala a pompierilor se afla la fata locului pentru a interveni in cazul in care mai apar probleme si pentru a preveni orice fel de incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.