Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatia "Spiru Haret" au decis ca membrii lor sa nu participe la deschiderea noului an scolar pe 12 septembrie 2005, se arata intr-un comunicat remis de cele doua federatii. Profesorii isi exprima astfel nemultumirea fata de masurile anuntate de guvern de anulare a unei indexari salariale pentru personalul didactic. Cele doua federatii numara peste 250.000 de membri de sindicat.

"Desi si-au exprimat de nenumarate ori intentia ca intreaga societate "sa traiasca bine", dand dovada de cinism, inabilitate si iresponsabilitate politica, actualii guvernanti au avut grija (...) sa-si mareasca substantial propriile venituri prin majorarea salariilor si introducerea cotei unice de impozitare, in timp ce personalul didactic a fost singura categorie sociala exclusa de la indexarea salariilor pentru anul 2005", arata comunicatul. Semnatarii comunicatului, presedintele FSLI Aurel Cornea si presedintele FSI "Spiru Haret" Gheorghe Isvoranu avertizeaza ca aceasta este doar "o prima masura de protest" a cadrelor didactice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.