Sindicalistii din administratie si asociatiile conducatorilor unitatilor administrativ teritoriale din Romania i-au transmis ieri o scrisoare deschisa premierului Emil Boc prin care il anunta ca se opun proiectului de lege care va duce la disponibilizarea a aproape 17.000 de oameni din sistem.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Uniunea Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Asociatia Municipiilor din Romania (AMR), Asociatia Oraselor din Romania (AOR) si Asociatia Secretarilor de Comune din Romania (ASCR) au semnat scrisoarea adresata premierului in care resping proiectul de lege privind normativele de personal pentru unitatile administrativ teritoriale si institutiile publice din subordinea acestora. Motivul invocate este acela ca se "incalca flagrant principiile fundamentale ale autonomiei locale si descentralizarii administratiei publice locale", noteaza NewsIn.

Semnatarii mai cer anularea ordinului 32/42 pentru controlul si monitorizarea aplicarii prevederilor Legii 330/2009, care subordoneaza autoritatile locale unor structuri ale administratiei centrale, precum si respingerea proiectului de hotarare de guvern privind unele masuri de aplicare a acestei legi, "in special dispozitiile care conduc la reducerea veniturilor salariatilor".

Scrisoarea este semnata de primarul Aradului, presedintele AMR, Gheorghe Falca, prim-vicepresedintele AOR, Nicolae Moldovan, secretarul general al UNCJR, Nicusor Constanin, presedintele FNSA, Valer Suciu si vicepresedintele ASCR, Pavel Tusa.

Decizia de a trimite scrisoarea a fost luata in sedinta Biroului Executiv al FNSA de joi, iar la sfarsitul saptamanii federatia va stabili programul protestelor, care a fost anuntat ca va culmina cu greva generala in sistem daca nemultumirile nu vor fi luate in considerare. [Sindicalistii din administratie se pregatesc de greva generala]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.