Romania se afla printre primele locuri in ceea ce priveste violenta in scoli, intre tarile investigate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Ca urmare a studiilor sociologice recente intreprinse in mediul educational romanesc (studiu international efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 37 de tari “Violenta scolara: epidemiologie, istoric si preventie”, 2008), s-a evidentiat o cifra alarmanta a fenomenului violentei scolare in randul tinerilor, noteaza Fundatia Ratiu Romania.

Ca urmare a acestei constatari ingrijoratoare, fudatia va demara in perioada urmatoare un proiect socio-artistic, prin care incearca sa lupte impotriva acestei probleme cu care se confrunta scoala romaneasca.

Muzeul Violentei Scolare este un proiect din cadrul programului de Implicare Sociala prin Arta ce abordeaza creativ una din problemele recurente si specifice mediului scolar: violenta.

Proiectul Muzeul Violentei Scolare, derulat in perioada octombrie 2009 –iunie 2010, se doreste a fi atat o campanie de constientizare a acestei probleme sociale frecvente si actuale in Romania cat si o campanie educationala specifica pentru segmentul de varsta 15 – 19 ani, adresand diverse tipuri de violenta: fizica, verbala, comportamentala.

Proiectul se deruleaza pe trei sectiuni: dezbatere „open space”, ateliere artistice si expozitie-instalatie si implica liceeni din sectorul 4 Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.