Pana anul trecut, in martie, patronii care creau locuri de munca si angajau someri, primeau 4.000 de lei pentru fiecare persoana in parte. Conditia era ca firmele sa ii pastreze pe angajati minimum trei ani, relateaza Realitatea.net.
Intr-un an in care tot mai multi romani sunt amenintati de somaj, statul nu face aproape nimic ca sa incurajeze angajarea lor. Firmele nu mai primesc facilitati pentru incadrarea in munca a persoanelor aflate in somaj. Patronii care pot beneficia, totusi, de unele facilitati, trebuie sa angajeze fie tineri absolventi, fie someri cu varste peste 45 de ani.

In acest an de criza, patronii pot primi unele facilitati daca angajeaza someri care au peste 45 de ani ori sunt unici intretinatori de familie. Firmele sunt scutite, timp de 12 luni, de plata contributiei la somaj si primesc, lunar, pentru fiecare salariat, 523 de lei. In schimbul acestor stimulente, firmele le asigura angajatilor un loc de munca cel putin doi ani.

Mai grav este ca, in 2010, numai de la stat ar putea fi disponibilizati o suta de mii de oameni si nu se stie cati dintre ei se incadreaza in categoriile mentionate mai sus, subliniaza Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.