Pompierul Robert Gabriel Atodiresei, considerat principalul suspect in cazul mortii sefului pazei de la ISU Dorohoi si dat in urmarire generala, a fost gasit impuscat in cap. Armele disparute de la Detasamentul din Dorohoi au fost descoperite in podul casei subofiterului mort.
Update 5: Armele disparute de la Detasamentul din Dorohoi au fost gasite in podul casei subofiterului mort. Subofiterul Robert Gabriel Atodiresei ii trimisese fratelui sau un SMS pe telefonul mobil, in care i-a precizat locul unde erau armele disparute de la Detasamentul de Pompieri din Dorohoi, relateaza NewsIn. Imobilul in care s-au gasit armele este situat la 100 de metri de domiciliul lui Atodiresei.

Update 4: La scurt timp, subofiterul cautat a fost gasit impuscat in cap intr-o padure de langa Dorohoi. Atodiresei a mers cu un taxi de la unitatea din Dorohoi pana in apropierea zonei in care a fost gasit, in Gorovei, au declarat oficiali ai IGPR, care au precizat ca au fost identificati martori ai altercatie dintre acesta si ofiterul gasit mort la Detasamentul de Pompieri. Langa trupul neinsufletit al subofiterului a fost descoperita doar arma acestuia.

Update 3: Potrivit Adevarul.ro, Robert Gabriel Atodiresei locuia impreuna cu parintii intr-un apartament situat in pe Aleea Pinului din Dorohoi. Mama sa este internata la un spital din Bucuresti si probabil inca nu a aflat ce a facut fiul ei. Vecinii si familia sunt socati de fapta tanarului pe care-l considerau respectuos si la locul lui. “Nu-mi vine sa cred. Am aflat de la televizor ce a facut si parca nu-mi vine sa cred. Este un copil cuminte si niciodata nu a facut probleme. M-a vizitat in urma cu doua zile si nu mi mi-a spus nimic rau. Tare imi este teama sa nu faca prostii mai mari. Fereasca Dumnezeu, sa nu se omoare, sau sa mai omoare alti oameni”, a declarat Maria Atodiresei, bunica fugarului.

Update 2: Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat ca trei procurori militari si procurori civili de la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani ancheteaza cazul de la Dorohoi. Kovesi a precizat ca s-au luat masuri pentru conservarea probelor de la fata locului. Procurorul general a mai precizat ca "se colaboreaza cu Serviciul de Informatii si alte structuri ale MAI".

Update 1: La scurt timp de la observarea disparitiei subofiterului Robert Gabriel Atodiresei in localitatea Havarna Darabani, a fost gasit un cadavru, despre care s-a crezut initial ca este al pompierului cautat de politie. "Cadavrul gasit pe un camp la 8 kilometri de Dorohoi nu este al subofiterului Robert Gabriel Atodiresei, ci al unui localnic", au declarat oficiali ai IGPR pentru NewsIn, dupa ce politistii au ajuns la fata locului. Cadavrul a fost gasit de un cioban.

Potrivit unor oficiali ai ISU, ieri, in jurul orei 5.00, ofiterul de serviciu de la Detasamentul pentru Situatii de Urgenta Dorohoi l-a gasit pe seful pazei, un sergent major de 25 de ani, mort in curtea institutiei, potrivit NewsIn. Acesta avea mainile legate si urme de violenta pe tot corpul.

Ulterior s-a observat disparitia subofiterului Robert Gabriel Atodiresei si ca din rastele lipsesc 12 pistoale Carpati model 1974, calibru 7,65 milimetru, 240 de cartuse acelasi calibru si un pistol de exercitiu. Primele informatii despre pompierul disparut sunt legate de faptul ca acesta este angajat din anul 2007 si ca are 24 de ani.

Detasamentul pentru Situatii de Urgenta Dorohoi nu are psiholog, iar subofiterul disparut din unitate a fost testat psihologic ultima data la angajare, adica in 2007, au spus oficiali IGSU. Sergentul major Robert Gabriel Atodiresei urma sa fie din nou testat in septembrie anul acesta, a declarat purtatorul de cuvant al IGSU, Alin Maghiar, care a explicat ca numarul de evaluari psihologice este in functie de pozitia din organigrama institutiei. Colegii sai il caracterizeaza pe Gabriel Atodiresei ca fiind o persoana inchisa.

In imagine, suspectul Robert Gabriel Atodiresei/ sursa Adevarul.ro. Semnalmente: 1,89 inaltime, constitutie atletica, ochi caprui, par castaniu, tuns scurt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.