Pelicula de debut a regizorului Florin Serban, "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a fost selectionata in cursa pentru Ursul de Aur.
Competitia Oficiala a Festivalului de Film de la Berlin este una dintre cele mai importante competitii mondiale ale industriei de film. Lungmetrajul lui Florin Serban "Eu cand vreau sa fluier, fluier", produs de Catalin si Daniel Mitulescu, concureaza cu alte 26 de productii internationale, printre care se numara si "The Ghost Writer" al lui Roman Polanski. Martin Scorsese va prezenta in cadrul selectiei oficiale pelicula "Shutter Island", noteaza NewsIn.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" este povestea unui detinut dintr-un penitenciar de pe malul Dunarii, interpretat de George Pistereanu, care primeste o vizita neasteptata in ultimele doua saptamani de detentie.

"Este un film despre adolescenta si dragoste. Este povestea unui pusti aflat intr-o situatie limita, un pusti care vrea sa iubeasca, vrea sa isi faca datoria”, spune regizorul Florin Serban care a studiat regia de film la UNATC si la Columbia University, New York.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier", a inregistrat o multime de succese, inca din faza in care proiectul se afla la stadiul de scenariu. Astfel, scenariul filmului a primit Eureka Award in anul 2002 si Hubert Balls Award, in anul 2003.

Filmul produs de Daniel Mitulescu si regizat dupa un scenariu scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban, poate furniza o surpriza placuta anul acesta, confirmand valoarea filmului romanesc, recunoscuta la nivel international. Casa de productie Strada Film a produs si scurtmetrajul „O zi buna de plaja”, care a castigat Ursul de Aur in 2008.

Editia aniversara a Berlinalei de anul acsta, se va desfasura intre 11 si 21 februarie 2010. Anul acesta, Festvalul de Film de la Berlin se afla la editia cu numarul 60.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.