Cartea de identitate a oricarui roman poate ajunge cu usurinta la indemana retelelor de falsificatori de acte sau de adeverinte de venit.
Adevarul.ro relateaza cazul unui satmarean care s-a trezit peste noapte dator cu 3.000 de lei pentru aparate electrocasnice pe care nu le-a cumparat.

Ciprian Fabian spune ca pana in momentul in care a fost contactat de agentii firmei de recuperari din Bucuresti nu a stiut de existenta unui dosar de recuperari debit pe numele sau. "Nu m-a sunat nimeni niciodata de la Flanco sa imi comunice ca as avea de platit rate pentru niste produse pe care le-as fi achizitionat in anul 2008. In dosarul de recuperari al firmei EOS KSI apar cu datorii de 3.000 de lei pentru ratele neachitate pentru un televizor si un laptop. Reprezentantii firmei de recuperari ma suna incontinuu sa imi achit datoriile, iar acum trebuie sa dovedesc ca nu am cumparat niciodata nimic de la Flanco", a declarat satmareanul.

Adevarul explica cum pot sa se desfasoare astfel de fraude, in conditiile in care, de multe ori inconstient lasam copii ale buletinului de identitate, in diverse institutii. Unele hoteluri cer buletinul, copii dupa actul de identitate sunt necesare la orice contract de telefonie, internet sau cablu. Au existat cazuri in care retele de falsificatori au actionat chiar cu complicitatea unor functionari de la serviciile publice de emitere a actelor de identitate, scrie publicatia citata.

Mai multe despre acest caz in Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.