Jurnalistii din Balcani au ocazia de a participa la a patra editie a programului Bursa pentru Excelenta in Jurnalism, organizat de Robert Bosch Stiftung si Fundatia Erste, in colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), care pune la bataie burse in valoare totala de 8.000 euro.

Jurnalistii din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia sunt incurajati sa se inscrie cu propuneri de cercetare, tema de anul acesta a programului fiind “TABU”, informeaza Wall-Street.

Participantii trebuie sa identifice, exploreze si sa demistifice subiecte tabu, despre care nu se discuta in general in presa din Sud - Estul Europei, si sa risipeasca cliseele care le inconjoara, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor programului. Ultima zi in care jurnalistii pot trimite aplicatiile este 1 martie 2010.

Jurnalistii care vor realiza cele 3 articole castigatoare vor fi recompensati cu burse in valoare de 4.000 euro, 3.000 euro, respectiv 1.000 euro.

In fiecare an, zece jurnalisti sunt selectati prin intermediul unei competitii deschise, pentru a primi finantare si sprijin profesional in vederea cercetarii si a redactarii unui material pe un subiect de importanta regionala si europeana. Cei zece vor beneficia de o bursa in valoare de 2.000 euro, precum si de o indemnizatie de calatorie de pana la 2.000 euro, si vor avea sansa de a participa la un program de sapte luni de dezvoltare profesionala si oportunitatea de a calatori in regiune pentru a realiza rapoarte detaliate, de importanta regionala si europeana. Ei vor participa la traininguri cu jurnalisti si experti recunoscuti pe plan international si vor avea oportunitatea de a avea articolele publicate in intreaga Europa.

Bursele sunt acordate prin Robert Bosch Stiftung si Fundatia ERSTE, in colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network, mai multe informatii putand fi gasite pe site-urile acestor institutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.