Doi pacienti infectati cu virusul gripal A/H1N1 au decedat in ultimele 24 de ore, numarul total al mortilor ajungand astfel la 102. In acelasi interval au fost confirmate si 84 de noi imbolnaviri, potrivit datelor comunicate astazi de Ministerul Sanatatii

Astfel, de joi pana vineri au fost confirmate 84 cazuri de gripa A/H1N1, cele mai multe in Bucuresti (36) si in judetul Botosani (18). Patru cazuri noi au fost depistate in judetele Prahova si Arges si cate trei in judetele Ilfov si Neamt.

Totalul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 6.470, dintre care 102 decese.

Pana in prezent, in Romania au fost vaccinate 516.905 de persoane impotriva virusului pandemic, potrivit Ministerului Sanatatii. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate in perioada 4-10 ianuarie 2010, fara a se inregistra reactii adverse importante la imunizare, spun reprezentantii ministerului.

Sever Voinescu: Vaccinul anti AH1N1 nu e in regula, eu nu ma vaccinez!

Imunizarea contra gripei porcine a copiilor intre 6 si 16 ani va incepe in februarie, daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta, fabricat de Institutul"Cantacuzino", va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.