Nu doar tratamentele cosmetice si cele chirurgicale sunt utile in sfidarea varstei. Studii medicale asupra legaturii dintre alimente si sanatate au demonstrat ca anumite produse, consumate cu regularitate, sporesc longevitatea si inhiba procesele de imbatranire
  • Nucile. Nucile reprezinta totodata un furnizor important de proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) si fibre. De asemenea, nucile sunt utile si pentru femei, mai ales pentru cele care sufera de sindromul ovarului polichistic. Studiile de specialitate au scos la iveala ca persoanele care consuma saptamanal nuci isi lungesc durata de viata cu aproximativ 2 ani si jumatate, informeaza Healthy.
  • Citricele. Citricele sunt foarte bogate in fibre, dar mai ales in vitamine, printre care se regaseste si cel mai puernic antioxidant al organismului nostru: vitamina C. Aceasta reface structurile tisulare si intervine in toate structurile ce au la baza colagenul, un important element al tesuturilor conjunctive. Astfel, pe langa functia de detoxifiere, vitamina C imbunatateste considerabil metabolismul, functia sistemului imunitar si intervine in intarzierea proceselor de imbatranire.
  • Lactatele. Lactatele aduc un important aport de calciu si vitamine, dar si proteine si anumite bacterii utile organismului (daca este vorba despre lactatele fermentate, ca iaurtul). Este indicat sa beti o cana de lapte pe zi si sa consumati un iaurt. Totodata, lactatele pot fi consumate cu cereale la micul dejun. Produsele intervin in mentinerea tinertii si protejeaza impotriva osteoporozei si a altor afectiuni, cum ar fi cele din sfera digestiva.

Restul aici.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.