Salariul mediu pe economie, garantat pe perioada disponibilizarii, si pastrarea asigurarilor sociale vor asigura disponibilizatilor un venit mai mare, spre deosebire de angajatii sectorului privat.

Mai mult, Fondul Monetar International urmareste doar cheltuielile de personal ale companiilor de stat, nu si cele bugetare legate de somaj, bani de care vor beneficia disponibilizatii, relateaza Adevarul.

Un exemplu in acest sens este ordonanta de guvern publicata ieri de Ministerul Transporturilor, care prevede "masuri pentru diminuarea consecintelor restructurarii" pentru societati sau companii nationale cu capital majoritar de stat din domeniul feroviar. Astfel, pe langa doua salarii nete in momentul disponibilizarii, cei peste 8.000 de feroviari care urmeaza sa fie concediati vor primi un venit garantat pe perioade de la 20 la 24 de luni, in functie de vechime.

Altfel spus, daca salariul mediu din ianuarie 2010, comunicat in martie, ar fi, de exemplu, 1.400 de lei, persoanele care in prezent au un salariu de nivelul mediei din sectorul feroviar (1.100 de lei) vor castiga odata cu concedierea un plus substantial la venitul lunar. La acesta se adauga si asigurarea de sanatate, precum si contributia la fondul de pensii.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.