Cotidianul britanic The Telegraph face o recenzie cartii "Along the Enchanted Way: a Romanian Story" scrise de un englez, indragostit la propriu, de viata din Romania si care a trait timp de mai multi ani intr-un sat de tigani din Transilvania.
Cu mai multi ani in urma, scriitorul si jurnalistul William Blacker a hotarit sa locuiasca cu tiganii din nordul Romaniei. Nu asta a fost gandul sau initial insa pana la urma, la asta s-a ajuns, sccrie The Telegraph.

Calatorind dincolo de Carpati, inspre nordul Transilvaniei, William Blacker a ajuns intr-o lume magica, unde nu existau masini si unde televiziunea ajunsese cu greu. Se intampla in primii ani de dupa Revolutie. Britanicul a trait in Romania intre 1996 si 2004 si a fost inspirat de viata de aici pentru a scrie "o cronica stralucitoare a vietii din nordul Romaniei".

“Incantarea este cuvantul cheie”, noteaza The Telegraph despre aventura transpusa in cuvinte a lui William Blacker.

Sase luni pe an, William Blacker este scriitor englez si jurnalist freelancer, care semneaza articole in publicatii de prestigiu, precum Times, Daily Telegraph si The Ecologist. In tot acest timp, locuieste in Marea Britanie. Celelalte sase luni, acelasi William Blacker este un simplu taran care-si munceste pamantul intr-o comunitate de tigani aciuata intr-un sat de langa Sighisoara. Aici britanicul isi creste si baietelul, rezultat in urma unei relatii cu o tigancusa de care s-a indragostit lulea, scria Romania Libera intr-un amplu articol despre viata lui William Blecker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.