Centrul de Resurse Juridice de la Bucuresti a facut o sesizare catre Ministerul Sanatatii prin care a cerut declansarea unei anchete privind gestionarea din punct de vedere medical a cazului Irina Cornici, sora moarta in conditii suspecte in urma cu o luna, la Manastirea "Sfanta Treime" din comuna Tanacu, judetul Vaslui. In cursul saptamanii viitoare vor fi prezentate rezultatele controlului efectuat de o comisie formata din doi medici psihiatri ieseni, care a fost prezenta ieri la Vaslui.

In urma cu doua saptamani, o astfel de ancheta fusese deja solicitata Spitalului Clinic Socola din Iasi, de catre reprezentanti ai Spitalului Judetean Vaslui, ancheta in urma careia au fost prezentate o serie de concluzii preliminare. Pana in acest moment, un lucru este cert: medicii care s-au ocupat de Irina Cornici nu pot fi acuzati de culpa medicala. "S-a ajuns la concluzia ca nu exista nici o relatie de cauzalitate intre tratamentul aplicat in spital bolnavei Irina Cornici si un deces care s-a produs la 55 de zile de la externare.

Exista intr-adevar niste probleme la nivelul Sectiei de Psihiatrie, dar sunt probleme de ordin administrativ", a declarat Mircea Zavate, presedintele Colegiului Medicilor Vaslui. Medicii ar putea insa fi facuti raspunzatori de modalitatea in care a fost facuta internarea, daca a fost declansata procedura de internare nonvoluntara, de felul in care s-a realizat externarea si de nerespectarea unui articol din Codul deontologic, care presupunea ca pacienta sa fie urmarita in continuare, dupa ce a parasit spitalul. Gheorghe Silvestrovici, seful Sectiei de Psihiatrie a spitalului vasluian, spune ca nu isi reproseaza nimic cu privire la cazul Irinei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.