Taxele de parcare vor reveni la nivelul anului 2009, in acest sens urmand sa fie adoptata la sfarsitul lunii o hotarare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a anuntat marti, primarul Capitalei Sorin Oprescu, dupa o intrevedere cu edilii de sector.
"Pretul parcarii va ramane la nivelul anului 2009 si vreau sa precizez sa aceasta crestere nu a fost propusa de primarii de sector, asa cum au existat unele voci, ci este numai o propunere a aparatului tehnic", a precizat Oprescu, potrivit NewsIn.

Primarul Capitalei a precizat ca tot in aceasta hotarare de consiliu pe care o va propune se va stabili si modul in care va fi inapoiata diferenta de suma pentru cei care au platit deja taxa marita. "Eu am facut apel ca aceasta taxa sa nu se incaseze", a precizat Oprescu.

Daca primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a precizat ca a dat dispozitie directiei de taxe locale sa nu incaseze aceasta taxa, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a precizat ca taxa este incasata, dar ca va plati diferenta dupa adoptarea hotararii de consiliu.

Pe 5 ianuarie, Primaria Capitalei anunta ca va propune, in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcarile de resedinta, in urma reanalizarii hotararii privind stabilirea impozitelor si taxelor locale.

Reprezentantii municipalitatii spuneau in comunicatul trimis presei pe 5 ianuarie ca taxele pentru parcarile de resedinta au fost majorate la propunerea primariilor de sector.

"In urma sesizarilor primite de la bucuresteni si de la reprezentantii mass-media, conducerea Primariei Capitalei a reanalizat Hotararea nr. 405/16.12.2009 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale din Municipiul Bucuresti, pentru 2010, capitolul referitor la taxele pentru parcarile de resedinta. Precizam ca aceste taxe au fost majorate la propunerea primariilor de sector", se arata in comunicatul Primariei Capitalei.

Conform unei hotarari a CGMB, bucurestenii urmau sa plateasca in 2010 taxe de pana la trei ori mai mari pentru locurile de parcare, cuatumul anual al acestora variind intre 109,5 lei si 164.25 lei fata de 36,5 si 76,65 lei anul trecut.

In zona fiscala D, taxa de parcare anuala este de 109,5 lei fata de 36,5 lei anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de trei ori. In zona C cresterea este 2,7 ori de la 47,45 la 127,75 lei, in zona B de 2,5 ori de la 58,4 la 146, iar in zona A de 2,15 ori de la 76,54 lei la 164,25 lei pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.