Din datele preliminare, primaria nu va putea acoperi integral cresterea pretului gigacaloriei, a anuntat astazi primarul general Sorin Oprescu. Astfel, bucurestenii vor scoate din buzunar mai multi bani pentru caldura.

"Este putin probabil, din datele preliminare, sa putem acoperi in integralitate cresterea pretului gigacaloriei", a declarat astazi Sorin Oprescu. Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o scumpire a energiei termice livrate populatiei de Electrocentrale Bucuresti, cu 9,1% in Capitala si cu 10,1% in Constanta, de la 1 ianuarie, a anuntat pe 4 ianuarie directorul comercial Irina Duica.

Astfel, in Bucuresti, pretul gigacaloriei a ajuns in urma majorarii tarifelor la 146,13 lei.

Pretul de tarifare al gigacaloriei a fost, in sezonul rece 2008/2009, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia platea doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate, relateaza NewsIn.

Pe 4 ianuarie, Primaria Capitalei anunta ca nu primise pana la acea data nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru Bucuresti, adaugand ca imediat dupa primire se va face o analiza si va anunta o decizie in acest sens.

"Pana in prezent, nu s-a primit la sediul Primariei Capitalei nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru municipiul Bucuresti. Imediat ce se va primi anuntul oficial, primarul general, Sorin Oprescu, va face o analiza impreuna cu RADET si ceilalti factori responsabili in domeniu si va anunta o decizie in legatura cu eventuala crestere a subventionarii gigacaloriei de catre Primaria Municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul emis pe 4 ianuarie.

"De altfel, in repetate randuri, Primarul General a dat asigurari ca bucurestenii nu vor avea de suferit in cazul unei cresteri de pret al gigacaloriei", se mai preciza in comunicatul PMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.