Nu mai putin de 21 de centre pentru vaccinarea contra A/H1N1 vor functiona, de luni, in Capitala, Ministerul Sanatatii recomandand in continuare si alternativa prezentarii la medicul de familie, tot in scopul imunizarii.

Potrivit reprezentantilor ministerului, doua noi centre de vaccinare vor fi deschise la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, intre orele 13.00 si 19.00, si la Institutul de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, intre orele 11.00 si 19.00, informeaza NewsIn.

Alte 18 centre vor functiona in spitalele administrate de municipalitate, respectiv Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

"Vom incerca sa deschidem aceste centre pe la 9-10 dimineata, dar inca nu avem stabilit un orar fix, pentru ca abia s-a luat aceasta hotarare si trebuie sa ne organizam. In mod normal, cum spitalele sunt deschise nonstop, vom incerca, asa cum am facut si in weekend la Colentina, sa functionam si peste noapte", a declarat, pentru NewsIn, directorul Administratiei Spitalelor, Marius Savu.

Al 21-lea centru de vaccinare va fi deschis, la ora 11.00, la cabinetul medical din Pasajul Universitatii. Potrivit primarului general Sorin Oprescu, este posibil ca programul acestui centru sa fie prelungit si peste noapte daca va fi nevoie. In plus, in centrele universitare va continua vaccinarea cadrelor didactice si a studentilor, iar in licee va fi realizata in continuare imunizarea elevilor.

Sorin Oprescu a facut apel catre toate institutiile bucurestene care au cabinete medicale sa se alature campaniei de vaccinare. "Fac apel catre institutiile bucurestene care au cabinete medicale sa se alature acestui efort, astfel incat sa putem sa ajutam populatia care doreste sa se vaccineze", a declarat, duminica, edilul-sef al Capitalei, care a subliniat ca exista doze suficiente de vaccin.

Primarul general a precizat ca se numara si el printre cei care s-au imunizat contra A/H1N1. "In primarie, am fost primul. Cand au vazut ca nu patesc nimic, s-au vaccinat si ei", a spus Oprescu, referindu-se la faptul ca exemplul sau a fost urmat de un sfert dintre angajatii municipalitatii.

In privinta cabinetelor de vaccinare de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, Spitalul de Oftalmologie Lahovari, Spitalul Colentina si Spitalul Fundeni, Ministerul Sanatatii a anuntat ca acestea vor fi deschise pana duminica la ora 15.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.