Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a transmis, sambata, o avertizare de cod galben pe raul Tur si anumite cursuri ale raurilor Crasna, Crisul Negru si Alb, Barzava, Bega Veche si Bega si o avertizare de cod portocaliu pe cursurile inferioare ale raurilor Timis si Barzava.

Codurile au fost instituite sambata, la ora 16.00 si sunt valabile pana duminica, la ora 16.00. Bazinele hidrografice afectate sunt cele ale raurile Tur, Crasna, Crisul Negru, Crisul Alb, Bega Veche, Bega, Timis si Barzava, iar fenomenele vizate sunt cresteri ale debitelor si nivelurilor cu depasiti ale cotelor de atentie si inundatie.

Avand in vedere propagarea viiturilor anterioare si depasirea cotelor de atentie si inundatie, hidrologii au instituit cod portocaliu pe cursurile inferioare ale raurilor Timis si Barzava, din judetul Timis. De asemenea, hidrologii au instituit cod galben pe raul Tur, pe cursul inferior al raului Crasna (judetul Satu Mare), pe cursurile inferioare ale Crisului Negru si Crisului Alb (judetul Arad), pe cursul mijlociu al Barzavei si pe cursurile inferioare ale raurilor Bega Veche si Bega (judetul Timis).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.