Teatrul Masca a pregatit o surpriza celor care iubesc Parisul, dar si Micul Paris. Sambata, 9 ianuarie, incepand cu ora 12.00 in statia de Metrou Unirii 1, are loc premiera spectacolului Pierrot Lunatecul, in regia lui Mihai Malaimare.
Pierrot Lunatecul, ultima productie a Teatrului Masca, in repertoriul spectacolelor pentru spatii neconventionale propune publicului romanesc o tehnica inedita, pe cat de dificil de stapanit pe atat de fermecatoare : pantomima alba. In acest gen de pantomima, in linia lui Fialka, gestul traduce cuvantul. Spre deosebire de stilul impus de Marceau care uzeaza de gesturi simbol usor de recunoscut si decodificat, in pantomima alba cuvantul gest se impune de la sine si permite exprimarea unei game mai largi de situatii si trairi.

Potrivit Lumea Buna, "Pierrot Lunatecul" este compus din mai multe momente de pantomima, toate avandu-l in centru, in diferite situatii, pe Pierrot, cuceritorul personaj nascut in halele pariziene, vesnic indragostit, de Colombina, de sine, de viata.

Inainte de spectacol va avea loc un concert de muzica clasica si jazz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.