Dorin Stefan, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti propune amenajarea unui parc englezesc de tipul Central Park in jurul Palatului Parlamentului. Spatiul din jurul Palatului Parlamentului, aproximativ 500.000 mp este n acest moment lipsit de viata, nefolosit, un loc in care nimeni nu are acces.
Potrivit Hotnews, ideea arhitectului de a construi un Central Park este binevenita, din moment ce in partea de sud a orasului nu prea exista zone verzi, comparativ cu partea de nord. In plus, "un parc ar anima locul si ar estompa imaginea Casei Poporului", potrivit declaratiilor lui Dorin Stefan. Insa de la proiecte pana la realitate este nevoie de acordul Parlamentului si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar finantarea ar putea fi realizata din bani publici (bugetul Primariei Capitalei) sau cu finantare privata (mari companii care doresc sa faca acte de caritate pentru oras).

Pentru a va face o minima idee, spatiul verde, acum acoperit cu buruieni ar putea fi "un parc englezesc, parc-codru, cu copaci foarte inalti, care sa <inece> tot terenul liber. La fel ca Central Park."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.