Arta si stiinta se intalnesc la evenimentul international Tipping Point, iar Romania va fi reprezentata de artistii Lia Perjovschi si Virgil Scripcariu alaturi de cercetatorii Ruxandra Draghia-Akli si Daniela Suteu.
Tipping Point (www.tippingpoint.org.uk) este prima conferinta pan – europeana dedicata schimbarilor climaterice si protectiei mediului inconjurator care urmeaza summit-ului ONU de la Copenhaga, din luna decembrie anul trecut.Conferinta Tipping Point va avea loc la Bruxelles, in zilele de 25 si 26 ianuarie, la sediul Comitetului Economic si Social European.

Peste 120 de invitati din intreaga Europa, artisti de notorietate si consacrati, dar si dintre cei tineri si mai putin cunoscuti, oameni de stiinta, cercetatori in domeniul climate change si a protejarii mediului inconjurator, a surselor de energie neconvenationale, sau regenerabile si din domenii conexe (educatie, sanatate, etc) se vor intilni la Bruxelles, in inima Europei.

Scopul conferintei este sa exploreze diferite abordari creative si stiintifice si sa gasesca noi cai de intelegere si de exprimare, intr-un context cultural larg, a fenomenului schimbarilor climaterice, a protejarii mediului pentru a le comunica eficient si a le face cunoscute la scara globala.

Romania participa pentru prima data la acest important eveniment, prin intermedierea Centrului Roman de Informare de la Bruxelles, reprezentantul Institutului Cultural Roman in Belgia.

Tipping Point o organizatie care reuneste artisti si oameni de stiinta care se intalnesc intr-un ”format open space”, pentru a analiza si dezbate efectele schimbarilor climaterice intr-un mod creativ si stiintific, totodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.