Anul 2010 este dedicat meditatiei si maturizarii interioare, un an ce sporeste comunicarea cu propriul corp si stabilirea obiceiurilor sanatoase.

  • Berbec - In prima parte a anului sanatatea este sensibila, fiind indicat astfel sa nu neglijati nici cele mai mici semne ale instalarii unei boli. Odata cu identificarea simptomelor, sansele de vindecare sunt foarte mari, tranzitul lui Jupiter in Pesti provocand vindecari miraculoase. Prima jumatate a anului este o perioada pe care ar trebui sa o dedicati cu precadere ingrijirii de sine, antrenamentelor treptate, in conditiile in care energia va este secatuita iar randamentul este scazut. Berbecilor le este astfel recomandat sa se ingrijeasca de sanatate, sa se menajeze si sa se odihneasca, potrivit Healthy.



  • Taur - Sanatatea in 2010 este un teren sensibil si depinde foarte mult de seriozitatea nativilor acestei zodii in privinta urmarii tratamentelor, precum si ingrijirea personala. In prima jumatate a anului sunt vizate aspecte diferite, afectiuni care poate nu se dezvolta pe moment, ci exista de mult timp, dar se pot acutiza si mentine in aceasta perioada. Este important sa reusiti sa cooperati cu teraputul, sa creati o legatura care sa va asigure siguranta psihica si increderea in tratament. Este indicat sa mergeti la mai multi terapeuti si sa nu incercati sa menajati orgoliile profesionale ale unor terapeuti de renume. Cereti sfatul mai multor medici si nu va neglijati odihna, dar nici alimentatia.



  • Gemeni - Sanatatea nu va ridica mari probleme in acest an, fiind chiar o perioada mult mai buna decat cea din ultimii cativa ani. In prima parte a anului, gemenii sunt predispusi la probleme circulatorii si locomotorii. Atentie sporita in caz ca este necesar sa calatoriti, mai ales daca veti conduce mult. In lunile de vara insa, boli vechi si sensibilitati latente revin, se acutizeaza, rascolesc sanatatea, fiind vizate in special afectiunile digestive si circulatorii. Nu sunt excluse nici afectiuni mai vechi, pe care nu le-ati tratat corect sau le-ati neglijat. Aceste reveniri va vor solicita destul de mult, fiind necesare investigatii amanuntite. Este posibil ca nativii in gemeni sa aiba nevoie de soitalizare sau repaus la pat.



  • Rac - Din 2010 pana in 2014 aveti un bun aliat alaturi: Pluto. Acesta va tranziteaza zodia si va echilibreaza domeniile de viata, va schimba comportamentul, va reconfigureaza aspectul, faciliteaza remodelarea corporala, reformarea profilului personalitatii, descoperirea resurselor interioare de energie, calitati, de echilibrare psihica, de dragoste si armonie, de autovindecare. Este pentru voi un an al schimbarii, al remodelarii, al renasterii, va veti schimba modul in care priviti viata, veti acorda mai multa atentie ingrijirii personale, imaginii, profesiei, relatiilor sentimentale, adica tuturor acelor aspecte care conteaza pentru voi si va armonizeaza viata. Practic, veti lasa in urma vechea personalitate, imbracand o noua haina, una a maturitatii.



  • Leu - Sanatatea este oscilanta in 2010. Pana la inceputul primaverii, este posibil sa apara brusc o serie de afeciuni digestive, circulatorii, diabetice, oculare, aparitia acestora fiind surprinzatoare, pentru ca debutul lor nu a fost tradat de nicio simptomatologie. Totodata, este indicat ca in aceasta perioada sa va evaluati amanuntit starea de sanatate, sa faceti analize si investigatii si sa urmati tratamentele si regimul indicat de terapeut. Interventiile operatorii ar trebui totusi evitate pana spre finalul primaverii.



  • Fecioara - Anul nu debuteaza extraordinar din punct de vedere al sanatatii, bolile aparand in special pe fundalul uzurii fizice, energetice si psihice. Tocmai de aceea se recomanda sa va menajati, sa mancati sanatos si sa va odihniti corespunzator. In prima parte a anului sunt favorizate bolile cu debut brusc, acute, care necesita un tratament urgent, dureros, radical, cum ar fi interventiile chirurgicale. Sunteti predispusi la afectiuni cardiace, circulatorii, locomotorii, hepatice, biliare, infectioase, simptomatologia putand fi spectaculoasa, intensa, derutanta.



  • Balanta - Anul acesta va sunt vizate toate aspectele vietii la care va trebui sa meditati atent, printre acestea numarandu-se si sanatatea. Anul nu debuteaza cu probleme importante in sanatate, insa din a doua jumatate a primaverii bolile incep sa apara, fiind vizate acele patologii mai vechi. Afectiunile din trecut pot sa reapara sau sa se acutizeze, daca este vorba despre boli cronice. O boala din a doua jumatate a lui 2009 poate sa reapara daca nu a fost tratata corect. Aceste recidive sau acutizari survin pe fondul unor factori ce tin de ingrijirea personala, care au fost neglijati: dieta, somnul, programul de miscare, stresul si programul profesional etc.



  • Scorpion - Tranzitul saturnian aduce in prim-plan echilibrul, conduita sanatoasa si nicio indulgenta. Fiecare greseala este platita. Saturn in Balanta aduce mai mult constientizarea unui stil de viata sanatos, insa aceasta nu inseamna ca va sunt interzise placerile, ci doar ca nu trebuie sa va lasati controlati de aceste placeri. Saturn vizeaza in principal afectiunile din sfera genitala, urinara si locomotorie. Pot sa apara sau sa se agraveze problemele coloanei vertebrale, ale articulatiilor, pot sa apara infectii urinare, genitale, boli infectioase de tot soiul. Sunt favorizate de asemenea si bolile profesionale.



  • Sagetator - Este un an bun al cunoasterii de sine, iar in privinta sanatatii nu se intrevad probleme mari, mai ales ca sunteti in general persoane care se ingrijesc, care au grija de dieta, de regimul de somn si care isi limteaza viciile. Din pacate, sagetatorilor nu prea le plac vizitele la doctor, astfel ca, daca ati neglijat unele probleme de sanatate, vor iesi la iveala acum, din cauza faptului ca in acest an sunteti mult mai sensibili la orice tip de variatie.



  • Capricorn - Anul 2010 nu este foarte problematic in domeniul sanatatii, insa aduce riscuri importante, desi putine. Acestea apar in principal in prima jumatate a anului, cand sunteti predispusi la unele afectiuni ce apar pe neasteptate, fara o simptomatologie premonitorie, dar care sunt strict legate de modul vostru de viata.



  • Varsator - Ultimii doi ani au adus numeroase simptome, atentionari si variatii ale starii de sanatate, suficiente incat sa va oblige sa invatati ca le puteti preveni printr-un stil de viata sanatos. De asemenea, anul trecut a fost unul deosebit de vitalizant, un an rar pentru nativii acestei zodii. Asadar, multi nativi ai zodiei au recurs la exercitii fizice prin care si-au tonifiat corpul, au cautat sa faca miscare, fie chair si prin mersul pe jos, iar anul acesta se vor observa. Cei care si-au neglijat foarte mult sanatatea si nu si-au facut un program de sport, mai au inca timp anul acesta, deoarece alte tranzite inca vitalizeaza forta fizica a Varsatorului, insa nu la fel de intens ca in 2009.



  • Pesti - Anul precedent a fost unul favorabil schimbarilor, in care pestii au invatat ca anumite obiceiuri din viata voastra nu erau sanatoase si le-au schimbat. A fost un an in care pesii au acordat mai multa atentie dietei, sportului si imaginii de sine, observandu-se o imbunatatire a sanatatii pe baza acestor principii simple. Astfel ca, anul acesta nu aduce mari probleme in privinta sanatatii, ba din contra, finalizeaza schimbarile care au inceput anul trecut in stilul de viata. Asadar, veti acorda si mai multa atentie dietei si veti continua probabil programul sportiv ori veti intocmi unul, daca nu ati facut-o inca. Prima perioada a anului este mai inselatoare, acest lucru pentru ca fiindca harta astrologica indica o vitalizare puternica, ce va face sa va simtiti sanatosi, tonici si rezistenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.