Printre prioritatile presedentiei spaniole a Uniunii Europene se numara si politica pentru egalitatea de gen si combaterea violentei impotriva femeilor la nivel european, observa blogul-medusei.blogspot.com.
Este pentru prima oara cand o tara care detine presedintia UE isi propune un asemenea obiectiv.

In acest sens, in urmatoarele luni Spania va sustine aprobarea unui ordin de restrictie pentru agresori la nivel european, care sa-i oblige pe politistii din cele 27 de tari UE sa protejeze victimele violentei de gen. De asemenea va propune crearea unui Observator al violentei de gen la nivel european, prin care sa se poata pune un diagnostic comun la aceasta problema pentru ca apoi, tot in comun, cele 27 de tari membre sa gaseasca solutii pentru combaterea fenomenului.

Guvernul condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero s-a remarcat prin politicile sale nondiscriminatorii. Spania este la acest moment una din tarile cu cel mai angajat guvern in lupta impotriva violentei de gen (in engleza „gender-based violence”, in romana folosindu-se impropriu de multe ori expresia „violenta domestica”, violenta domestica fiind un tip de violenta care include si agresiunile impotriva copiilor si a altor membri ai familiei si exclude violentele care afecteaza femeile in afara spatiului casei), explica Blogul Medusei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.