In 2009, detinutii au adus in conturile penitenciarului 1,1 milioane de lei, bani castigati din contracte cu municipalitatea si firme straine de pantofi.

Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin a pus in practica o idee excelenta de afacere: inchiriaza detinutii firmelor care au nevoie de forta de munca. Puscariasii au muncit anul trecut pentru Primaria Severin, la fantanile arteziene, la intretinerea spatiilor verzi si la constructia unui bloc.

"Institutia retine 70% din salariul acestora, iar 20% din bani sunt depusi in contul fiecarui detinut. Banii ii primesc cand ies din penitenciar, ca sa nu ramana pe drumuri. 10% din bani pot fi folositi de detinut in penitenciar pentru a cumpara alimente de la magazinul aflat in incinta inchisorii. Exista si cazuri in care unii dintre ei trimit acasa la copii banii castigati aici", a declarat pentru Adevarul directorul Penitenciarului Severin, Gheorghe Savescu. In plus, pentru 30 de zile muncite li se reduc 5 zile din pedeapsa.

Cea mai buna afacere a penitenciarului este insa cea cu pantofi. Peste 100 dintre puscariasi confectioneaza pantofi de piele pentru renumita firma germana Riker. Pantofii confectionati de catre detinuti se vand pe toate pietele din lume la preturi intre 80 si 230 de euro perechea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.