Cazurile au fost confirmate in primele trei zile ale anului, in acelasi interval fiind confirmate si 42 de noi imbolnaviri, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

Astfel, de la ultimul bilant comunicat de autoritati pe 31 decembrie si pana ieri, cinci pacienti diagnosticati cu gripa porcina au decedat. In ultimele 24 ore au fost confirmate 42 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1, fiind inregistrate trei decese la persoane care prezentau factori de risc, potrivit NewsIn.

Totalul cazurilor de gripa porcina inregistrate pana in acest moment in Romania este de 5.750, numarul mortilor ajungand la 63.

Campania nationala de vaccinare contra gripei porcine a inceput pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera. In prima faza, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic.

Ministerul Sanatatii a anuntat, ulterior, extinderea campaniei de imunizare la intreaga populatie din categoriile de risc, ca urmare a faptului ca majoritatea pacientilor decedati sufereau de boli asociate. Astfel, s-a trecut si la vaccinarea persoanelor cu afectiuni cronice, precum si a celor active din companiile care lucreaza in contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luata de Comitetul National pentru Gripa, cu scopul "limitarii imediate a raspandirii virusului pandemic A/H1N1".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.