Ne asteapta vreme de primavara in primele trei luni din acest an, cu temperaturi nefiresti pentru aceasta perioada, dar si foarte multe precipitatii.

Diferentele mari de temperaturi isi fac simtita prezenta inca din ianuarie, cand se vor inregistra chiar si 18° C, in timp ce in noptile cele mai reci, mercurul termometrelor va cobori sub - 20°C in depresiunile din centrul si nordul tarii, potrivit Realitatea.

In februarie va fi din nou cald, in special in Moldova si Dobrogea, unde temperaturile vor sari de 15 grade Celsius. Cele mai calde zile vor aduce peste 20 de grade in sudul tarii, iar in noptile cele mai reci temperaturile vor cobora sub - 10°C. In ceea ce priveste precipitatiile, in primele trei luni acestea vor fi din belsug.

  • Vremea in urmatoarele zile. Pana la sfarsitul saptamanii, vremea va inregistra temperaturi nefiresti de calde pentru aceasta perioada a anului, sustin specialistii in meteorologie. Astfel, temperaturile vor creste si se vor inregistra precipitatii mai ales sub forma de ploaie. "Doar maine temperatura aerului va mai avea valori maxime negative in timpul zilei, cuprinse intre -5 si +5 grade Celsius. Ceea ce inseamna totusi o crestere substantiala a acestora", spune meteorologul Dumitru Balta, citat de Adevarul. Astfel, miercuri ne asteapta temperaturi de pana la 12 grade Celsius. Incalzirea va continua si joi, cand in zonele sudice ale tarii temperaturile vor ajunge pana la 14 grade.

Click aici pentru a afla cum va fi vremea in orasul tau!

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.