Politistii au retinut, in primele zile ale lui 2010, 13 persoane date in urmarire, din care noua la nivel national si patru la nivel international, potrivit unui comunicat remis duminica NewsIn de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).
Potrivit comunicatului, unul dintre urmaritii international gasiti de politisti a fost retinut in Iasi si urmeaza sa fie predat autoritatilor din Germania, care il cautau pentru trafic de persoane. Astfel, politistii ieseni l-au gasit pe cetateanul irakian Kamiran H., in varsta de 49 de ani, pe numele caruia exista un mandat european de arestare emis de politistii din Germania. In baza solicitarii Biroului National Interpol, la data de 1 ianuarie acesta a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi si, ulterior, Curtii de Apel Iasi, fiind dispusa masura arestarii pentru 29 zile, in vederea predarii catre autoritatile germane, relateaza NewsIn.

O alta persoana data in urmarire si depistata de politistii romani la Cluj este Mihai M., in varsta de 36 de ani, pe numele caruia exista un mandat de executare a patru luni de inchisoare, pentru conducere fara permis. Barbatul a fost oprit, pe 2 ianuarie, in judetul Cluj, de politistii care efectuau un control de rutina, acestia constatand ca Mihai M. conducea fara a avea acest drept, iar in urma verificarilor s-a constatat existenta mandatului de executare emis pe numele sau de Judecatoria Cluj-Napoca. Pe numele barbatului a fost deschis un nou dosar penal si a fost retinut in vederea executarii pedepsei cu inchisoarea la care fusese condamnat anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.