Mai multe localitati din judetul Arad au fost afectate de inundatiile provocate de apele rezultate in urma ploilor abundente si a topirii bruste a zapezii, a informat, duminica, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad.

Conform ISU Arad, localitatile afectate de inundatiile provocate pe raurile din bazinul superior si mijlociu a Crisului Alb si din bazinul mijlociu si inferior al Crisului Negru sunt Tarnova, Ionesti, Tisa, Leasa, Craiva, Caprioara. Savarsin, Dieci, Almas, Pescari, Crocna, Archis, Gurahont, Fantanele si Arad. "Au fost inundate 4 gospodarii din municipiu, 5 curti si 3 pivnite la Caprioara, o gospodarie la Pescari si 2 gosdpodarii la Fantanele. In toate cazurile, subunitatile ISU Arad au intervenit cu motopompele din dotare pentru indepartarea apei din locuintele si curtile oamenilor", a precizat duminica pentru NewsIn locotenent Sorina Ambrus, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad.

Purtatorul de cuvant al ISU Arad a mai precizat ca Subunitatea de Pompieri din Gurahont si Garda de Interventie nr. 2 din Sebis au fost angrenate intr-o misiune dificila din cauza conditiilor meteorologice. "35 de subofiteri si patru ofiteri au muncit mai mult de 12 ore pentru a salva 430 de oi si 13 magari, ramase izolate intre apele care depaseau un metru pe anumite portiuni. Subofiterii au intervenit cu patru barci de salvare, reusind sa duca animalele intr-un loc sigur", a mentionat Ambrus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.