Alte trei decese s-au inregistrat in Romania la pacienti infectati cu A/H1N1, numarul total al victimelor ajungand astfel la 52, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sanatatii pentru ultimele 24 de ore

Tot in ultimele 24 de ore, au fost confirmate 56 de noi infectari cu A/H1N1, bilantul total fiind de 5.568 cazuri. Cele mai multe, 20, au fost depistate in Bucuresti, potrivit NewsIn.

Peste 120.000 de romani, dintre care 47.000 de angajati din sistemul sanitar si aproape 27.000 de bolnavi cronici, au fost vaccinati contra gripei porcine, au anuntat, luni, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Pe 15 decembrie, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel anuntase ca persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea. Obligatia platii pentru cei care refuza vaccinarea urma sa fie instituita prin ordin de ministru.

Campania nationala de vaccinare contra gripei porcine a inceput pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera. In prima faza, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic.

Ministerul Sanatatii a anuntat, ulterior, extinderea campaniei de imunizare la intreaga populatie din categoriile de risc, ca urmare a faptului ca majoritatea pacientilor decedati sufereau de boli asociate. Astfel, s-a trecut si la vaccinarea persoanelor cu afectiuni cronice, precum si a celor active din companiile care lucreaza in contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luata de Comitetul National pentru Gripa, cu scopul "limitarii imediate a raspandirii virusului pandemic A/H1N1".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.