O femeie in varsta de 81 de ani a fost operata, ieri, la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala, din Cluj-Napoca, unde i s-a extirpat o tumoare de aproximativ cinci kilograme de pe fata, interventia fiind o premiera in domeniul medical din Romania. Femeia a fost adusa la Cluj in urma cu cateva zile, dupa ce medicii din Fagaras, Medias si Targu-Mures au ezitat sa o opereze din cauza complicatiilor care ar fi putut aparea.

Chirurgii clujeni spun ca sunt in fata unui caz nemaiintalnit pana acum, nici macar in tratatele de specialitate. Boala a debutat in urma cu cinci ani, cand pe fata femeii a aparut un nodul de marimea unei nuci. De atunci, tumoarea a crescut, ajungand la aproape cinci kilograme. Din aceasta cauza, batrana avea dificultati la vorbire, la alimentatie si chiar la mers. Operatia a durat peste trei ore, iar medicii spun ca femeia are mari sanse de supravietuire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.