In 2010 romanii vor avea doua salarii minime: unul la stat, altul la privat. Diferenta o va face valoarea acestuia - mai mare pentru bugetari. Astfel, cerinta sindicatelor de a avea un singur salariu minim pe economie nu va putea fi rezolvata de Guvern, arata realitatea.net.
Prin legea unica de salarizare care va intra in vigoare de la 1 ianuarie, cel mai mic salariu de la stat, respectiv coeficientul unu din grila unica, va creste la 705 lei. Aceeasi lege stabileste, ca treptat acesta sa ajunga in 2015 la 1100 de lei.

In mediul privat, insa vestile nu sunt prea bune. Salariul minim va ramane la valoarea celui din 2009, adica 600 de lei, potrivit Realitatea.

Sindicatele si patronatele au avut o serie de discutii, dar fara succes pentru angajati. Negocierile au fost intrerupte din cauza demiterii guvernului Boc in luna noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.