Regizorul Corneliu Porumboiu a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Vaslui, alaturi de dirijorul coral Vasile Negura si de medicul Augustin Ilies, in cadrul unei sedinte festive a Consiliului Local.

“Ca regizor, te gandesti mai mult la festivaluri de film, la premii, dar cand primesti astfel de distinctii, nu poti sa nu fii emotionat. A fost la fel si atunci cand am fost premiat de presedintele Basescu sau de statul francez. Toatre aceste premii si distinctii sunt bune in timp, pentru ca iti dau incredere, dar cel mai mult conteaza care-i urmatorul proiect”, a declarat Corneliu Porumboiu in timpul ceremoniei.

Anul 2009 a fost un an plin de munca si distinctii pentru Corneliu Porumboiu. Filmul sau, “Politist, adjectiv” ne reprezinta in cursa pentru Oscar, dupa ce regizorul a fost laureat cu premiul Un Certain Regard la Cannes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.