Adunarea Generala a Clubului Roman de Presa a adoptat, vineri, 8 iulie 2005, o seama de modificari importante la Statutul asociatiei, in directia democratizarii mai accentuate a organizatiei. Cateva dintre aceste modificari sunt precizate mai jos: S-a marit numarul de membri alesi, nefondatori, in cadrul Consiliului de Onoare, de la 6 la 9; S-a creat posibilitatea alegerii presedintelui asociatiei dintre reprezentantii tuturor societatilor de presa membre ale CRP; S-a diminuat ponderea voturilor membrilor fondatori in cadrul Adunarii Generale;

S-a introdus posibilitatea crearii de parteneriate cu alte organizatii de profil (asociatii profesionale, sindicate si patronate de presa). De asemenea, s-a introdus obligatia depunerii anuale a unei declaratii a membrilor referitoare la datoriile fata de bugetul de stat, sub sanctiunea suspendarii si, ulterior, excluderii in cazul in care societatile cu datorii nu reglementeaza conform legii, in termen de 3 luni, situatia acestor datorii.

Un alt subiect important discutat in cadrul Adunarii Generale a CRP l-a constituit situatia societatilor publice de radio si televiziune. Membrii CRP au decis ca aceste societati trebuie sa fie pastrate in interiorul asociatiei, dar au stabilit sa monitorizeze cu atentie depolitizarea actului de numire a conducerilor acestor societati. In vederea intensificarii legaturilor intre membrii asociatiei, se va organiza o intalnire a ziaristilor inscrisi ca membri in nume individual in CRP, pentru a se identifica modalitatile de intarire a rolului si activitatii acestora in cadrul organizatiei".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.