Un nou deces cauzat de infectarea cu virusul gripal A/H1N1 a fost inregistrat in Romania de marti pana miercuri, in acest interval fiind confirmate si 58 de noi imbolnaviri cu gripa porcina, a anuntat Ministerul Sanatatii

In ultimele 24 de ore s-au confirmat 58 cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1, numarul total al imbolnavirilor ajungand la 5.355. Dintre imbolnavirile nou confirmate, cele mai multe au fost depistate in judetul Buzau, 21, sapte la Harghita si cate sase in Bucuresti si in judetul Bacau, relateaza NewsIn.

Pana in prezent, au fost vaccinate cu vaccinul gripal pandemic CANTGRIP peste 75. 000 de persoane, nefiind semnalate reactii adverse.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat saptamana trecuta ca majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate in Romania aveau intre 30 si 44 de ani, iar rata nationala de mortalitate a ajuns la 0,52%. Secretarul de stat a atras atentia ca, la pacientii cu A/H1N1, decesul poate surveni in doar 48 de ore, ca urmare a unei infectii respiratorii severe (Acute respiratory distress syndrome - ARDS).

Grupa de varsta cel mai afectata de forme de gripa usoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se inregistreaza cele mai multe forme severe, au precizat reprezentantii ministerului.

Streinu-Cercel a mai anuntat ca persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.