- Ce este o toxiinfectie alimentara?
- Care sunt simptomele toxiinfectiilor alimentare?
- Varsaturi
- Ameteli
- Astenie
- Diaree
- Febra
- Colici intestinale
- Dureri de cap.
- Care sunt cauzele toxiinfectiilor alimentare si cum ne putem contamina?
De asemenea, este posibil ca anumite produse alimentare infectate cu microbi sa nu mai prezinte colonia microbiana, insa toxinele produse de aceasta inca sa existe in aliment, producand astfel toxiinfectia alimentara.
Este astfel indicat sa cititi termenul de valabiliatte al alimentelor si sa fiti atenti la perisabilitatea acestora, conditiile de pastrare, etc. Spre exemplu, iaurturile sau conservele nu trebuie sa fie “umflate” – semn de fermentare; ouale vor fi inscriptionate si cumparate din magazine avizate (in special cele de rata sunt cele care prezinta risc mai mare), iar carnea trebuie sa arate proaspat. Atentie sporita si la lactatele incorect depozitate, maioneze, produse cu ciocolata sau frisca, prajituri sau torturi.
- Cum putem preveni toxiinfectiile alimentare?
- Nu depozitati alimentele in vase in care a stat carne cruda sau care sunt nespalate;
- Evitati sa cumparati preparatele din maioneza sau care contin oua crude sau frisca. Sunt indicate cele preparate in casa, pastrate la rece si consumate in doua zile.
- Evitati sa cumparati lactate sau branzeturi “de pe marginea drumului”;
- Alimentele trebuie sa fie bine preparate termic, “carnea in sange” nu este o placere sanatoasa;
- Evitati sa cumparati carne, carne tocata sau mezeluri din magazine “suspecte”.
- Nu pregatiti alimentele in vase nespalate sau pe mese murdare.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Avionul care ar fi dispărut în 1955 și ar fi reapărut în 1985. Adevărul din...
Sursa: garbo.ro
-
Când se pune busuioc sub pernă de Sfântul Andrei. Respectă acest ritual dacă...
Sursa: kudika.ro