Chiar daca am crescut si stim cine aseaza, de fapt, darurile sub brad, magia si inocenta sarbatorilor poate fi creata, printr-un simplu click care iti aduce acasa sau la birou un Mos Craciun care iti asculta dorintele, pentru un pret in functie de experienta Mosului si de autententicitatea barbii.

Mos Craciun poate fi inchiriat de la 200 de lei in sus, cel cu barba adevarata costa mai mult

Parintii, firmele sau institutiile au la dispozitie, de cativa ani, servicii de inchiriere de Mosi Craciun puse la dispozitie de zeci de firme. Unele, aflate in domeniu de ani buni, s-au specializat in inchirierea de Mosi, cu sau fara spiridusi, Craciunita si reni, exclusiv pentru companii. Tarifele nu sunt piperate, putand fi chiar negociate, arata NewsIn.

O simpla cautare pe internet scoate a iveala zeci de oferte de acest fel, de la Mosi cu barba adevarata, ceva mai scumpi decat cei cu barba falsa, la Mosi cat mai apropiati de imaginea construita in jurul acestui mit, insotit de trasura si reni. Mosii pe care unele dintre firme ii ofera sunt "interpretati" chiar de actori profesionisti, care intra cel mai usor in pielea unui personaj atat de special. Nu lipsesc insa si Mosii de ocazie, tineri angajati doar pentru a face cateva vizite la domiciliu imbracati intr-un costum rosu si care pleaca acasa la sfarsitul lunii decembrie cu o suma frumusica in buzunar.

Mos Craciun cu barba alba - oferta standard, care poate fi imbunatatita de spiridusi si sanie trasa de reni

Reprezentantii uneia dintre agentiile care inchiriaza Mosi, www.moscraciunexista.ro, spun ca in Ajunul Craciunului, o echipa de Mosi Craciun viziteaza in medie cinci familii, insa la acestea se adauga petrecerile de firma si serbarile organizate mai devreme. "Numarul solicitarilor de anul acesta au scazut, dar cel mai mult din cauza gripei porcine, deoarece a fost interzisa organizarea de serbari in gradinite si scoli. Astfel, Mos Craciun de anul acesta nu prea a putut fi prezent la acest gen de evenimente. In rest, numarul solicitarilor nu mi se pare ca a scazut fata de anul trecut, ci din contra. Oamenii afla unii de la altii de acest serviciu si vin cu noi recomandari in fiecare an. In schimb am simtit nevoia sa mai reducem putin din pret fata de anul trecut", au explicat pentru NewsIn reprezentantii unei asfel de companii.

Site-ul www.mos-craciun-inchiriere.ro poate aduce in casele doritorilor un "Mos Craciun asa cum ni l-am dorit toti cand eram mici, un Mos Craciun cald, vesel, sfatos si zambitor, in bratele caruia copiii sa se arunce, iar adultii sa se simta iar copii". Oferta este extinsa chiar, firmele sau familiile putand "comanda" si un cor de colindatori format din absolventi de teologie sau copii, care sa vina inaintea Mosului, pentru a crea cat mai bine atmosfera de sarbatori.

Un alt site care ofera Mosi, www.craciun-fericit.ro, il aduce de noua ani in Bucuresti pe mosul imbracat in rosu, cu barba alba. De aici, Mos Craciun nu vine singur, ci impreuna cu o echipa profesionista de spiridusi. Echipa poate fi completata, pentru ceva banuti in plus, de renii de la Polul Nord, colindatori, gustari si dulciuri pentru prichindei. Reprezentantiii www.craciun-fericit.ro se declara exclusivisti si spun ca lucreaza cu oameni care nu sunt afectati de criza. "Petrecerile pe care ne bazam sunt cele de la companii, unde Mosul vine in sanie trasa de reni adevarati. Mosii sunt in numar de cinci si au toti barba adevarata, spre deliciul publicului, dar sunt si foarte bine pregatiti pentru acest rol", a precizat Spiridusul Sef, Catalin Beldea.

Pentru familiile sau firmele care vor sa ofere cadourile de Craciun in stil cat mai occidental, www.agentiamoscraciun.ro pune la dispozitia doritorilor, de zece ani, un pachet de servicii complex pentru perioada Sarbatorilor - un Mos Craciun pentru particulari costa 200 de lei pentru vizita sau pentru o ora, daca e vorba de mai multi copii. "Mos Craciunul corporate", oferit angajatorilor, costa ceva mai mult, 50 de euro pe ora, iar pentru gradinite opt lei pentru fiecare copil. "Mos Craciun animator" pentru magazine, restaurante sau baruri, care pot invita clientii inauntru, pot discuta cu ei si le pot oferi materiale promotionale sau mici atentii, costa 25 de euro pe ora sau 60 de euro pentru patru ore. Site-ul aduce si o noutate in domeniu, "Mos Craciun curier", care sa duca partenerilor de afaceri cadouri speciale, tariful pentru acest serviciu fiind de sapte euro pentru o livrare. In oricare dintre variantele propuse Mosul poate fi inlocuit sau insotit de o Craciunita.

Un alt site ofera, pentru suma de 400 de lei, doua ore alaturi de un Mos Craciun "vesel, dolofan, rosu in obraji si extrem de bland cu toti copilasii, care cere lapte si prajituri cu ciocolata, adora sa asculte poezii si dorinte ascunse, pe care se grabeste sa le transmita mai departe spiridusilor".

Si barba Mosului costa, intre Mosii deghizati si cei cu barba adevarata fiind o diferenta la pret de aproximativ 100 de lei. Ofertele de inchiriere a unui Mos Craciun nu se gasesc doar pe site-uri de internet, si ziarele specializate in mica publicitate publicand in sezonul acesta oferte - 80 de lei pe ora pentru un Mos particular sau 40 de lei pe ora pentru un Mos animator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.