Conducerea Primariei Arad a anuntat, sambata seara, in cadrul Balului de Cristal, organizat sub Inaltul Patronaj al Familiei Regale a Romaniei, ca, anul acesta, au fost adunati peste 200.000 lei, bani care vor fi folositi pentru acte de caritate, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorii celei de a IV-a editii a Balului de Cristal, Primaria Arad si Filarmonica de Stat din Arad, si-au propus ca anul acesta sa fie adunati bani pentru amenajarea unei sectii ORL pentru copii. Conducerea Spitalului Municipal Arad, in subordinea careia se afla sectia ORL, a spus ca in aceasta unitate medicala este nevoie de un laborator dotat cu aparatura moderna pentru depistarea precoce a afectiunilor aparatului auditiv, precum si de amenajarea unor saloane destinate copiilor.

„In acest an, suma de bani o ducem catre Spitalul Municipal, pentru o sectie de copii. Alaturi de noi sunt patru ONG-uri, care in fiecare an participa la acest eveniment. Insumat, in 2009, putem spune ca avem peste 200.000 lei care merg pentru a rezolva anumite probleme sociale”
, a declarat Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

Teodora Olaru, directorul Spitalului Municipal din Arad, a spus ca lucrarile de modernizare a acestei unitati medicale a inceput in anul 2002, iar multe dintre lucrari s-au facut cu ajutorul sponsorilor si donatiilor. „Cu banii primiti vom face saloane pentru copiii de la sectia ORL, pentru ca ei erau pana acum in saloane cu adultii. Este mai bine asa, pentru ca, de obicei, copii trebuie izolati de adulti. Este vorba de un nou compartiment al sectiei ORL, care pana acum nu exista in Arad si pe care il doream de mult timp”, a declarat Teodora Olaru, directorul Spitalului Municipal Arad.

Invitatii de la Balul de Cristal, cel mai prestigios eveniment caritabil din Arad, au platit cate 500 lei pentru un bilet, banii fiind donati Spitalului Municipal, pentru sectia ORL pentru copii. Cei prezenti la bal au purtat tinute in culorile alb si negru, conform temei evenimentului din acest an. Aranjamentele florale au fost asemanatoare cu cele de la Balul de Anul Nou din Viena si au constat in aproximativ 5.000 de fire de garoafe albe, orhidee si flori de lotus negre.

In deschiderea Balului de Cristal, invitatii au ascultat coruri celebre din opere, in interpretarea orchestrei simfonice si a corului academic al Filarmonicii din Arad. De asemenea, baletul Operei din Timisoara a oferit cateva momente coregrafice.

In acest an, in premiera, din randul invitatilor a fost aleasa „Perechea de Cristal“. Astfel, viceprimarul municipiului Arad, Geanina Pistru, si actorul Zoltan Lovas formeaza, pana la editia viitoare a balului, „Perechea de Cristal“. Cei doi vor fi invitati de onoare, anul viitor, la Balul de Cristal.

De asemenea, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, si Teodora Olaru, directorul Spitalului Municipal Arad, au fost declarati cei mai buni dansatori si premiati cu cate o invitatie la Ziua Indragostitilor, care se va organiza, anul viitor, la un restaurant din Arad.

Familia Regala a Romaniei nu a fost prezenta, anul acesta, la Balul de Cristal, Regele Mihai si Regina Ana, urmand sa ajunga, astazi in judetul Arad, la castelul de la Savarsin, si vor imparti cadouri copiilor si batranilor din localitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.