In fiecare an, in preajma sarbatorilor, un bradut sufera din cauza noastra. Dupa ce-l impodobim si-l primim in casa noastra il aruncam la ghena, uscat si jumulit. Bradutii in ghiveci sunt cea mai buna alternativa a brazilor clasici, pe care-i puteti planta in parc, dupa ce si-au pierdut din farmecul sarbatorilor.
Daca nu va pricepeti la plantat brazi, ii puteti da celor de la Terra Ecologica, care se ocupa, ca si anul trecut, de colectarea si plantarea brazilor in ghiveci. In plus, daca nu va deranjeaza mirosul de plastic, puteti alege un brad artificial, mai ales ca ultima gaselnita este spray-ul cu miros de brad.

Potrivit Organic in Romania, ecologistii adevarati au destule surse de achizitie a bradutilor in ghiveci:

  • In Bucuresti, in parcul Kiseleff, intre 18 si 24 decembrie, intre orele 8 si 22, de la producatorul Ionel Mocanu, din Comanesti, Bacau, telefon 0740466237. Pretul este 50-70 lei, adica mult mai mic decat al unui brad taiat.
  • In parcare la Kaufland, preturi intre 90 si 120 lei;
  • Pepiniera inginerului silvic Antonescu Daniel de la Crevedia Mare (aproape de Bolintin Vale), telefon 0722467284, pret 50 lei+tva;
  • Pentru cine nu e in Bucuresti exista varianta magazinelor online, de exemplu pe CharityGift, unde preturile incep de la 100 lei, insa contin o donatie de 7% catre CISED, sau Brazi de Craciun - ceva mai scumpi, de import.
In plus te poti inscrie in Campania "Daruieste viata bradului si dupa Craciun!" desfasurata de ViitorPlus in parteneriat cu Silva Group Romania si poti alege si tu brazii cu radacina! De Craciun te bucuri de miros proaspat de brad si apoi ii daruiesti inca o viata prin plantare. In plus, Silva Group Romania va dona 10% din achizitiile voastre pentru activitatile de impadurire ale ViitorPlus.

Cumpara bradul care iti place pe www.magazinuldebrazi.ro si nu uita sa trimiti o copie dupa dovada platii prin e-mail la gabriela[punct]ticu[at]viitorplus[punct]ro, pentru a fi contabilizata donatia.

In luna februarie, ViitorPlus va organiza un eveniment de plantare pentru brazii pe care nu ati reusit chiar voi sa-i plantati, despre care veti fi informati ulterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.