Ministerul Sanatatii a dispus ca, in seara de joi, sa fie evacuati toti pacientii care necesita imediat dializa si care se afla in localitatile cu risc de a fi izolate sau greu accesibile, in urma alertei de cod galben.

Din cauza atentionarii Cod Galben de ninsoare si viscol emise in 14 judete ale tarii (Ilfov, Prahova, Buzau, Galati, Braila, Vrancea, Vaslui, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Tulcea si Constanta), Ministerul Sanatatii s-a hotarat sa ia masuri pentru a proteja pacientii care necesita dializa, arata un comunicat.

Astfel, institutia a dispus directiilor de sanatate publica din aceste judete sa evacueze in cursul serii de joi toti bolnavii care, vineri si sambata, vor necesita tratament si sa ii interneze in centrele medicale din resedintele de judet.

Pacientii vor ramane internati si dupa incetarea alertei de cod galben daca drumurile raman impracticabile si nu pot fi transportati in siguranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.