Primarul general al Capitalei a anuntat astazi ca municipalitatea va ridica toate autoturismele parcate la intamplare pe marile bulevarde, care ingreuneaza activitatea utilajelor de deszapezire

Sorin Oprescu le-a cerut firmelor care se ocupa de deszapezire sa imprastie material antiderapant, chiar in conditiile unui trafic aglomerat, pentru a impiedica formarea ghetii pe carosabil. "Cu plugurile se va intra dupa ora 18.00, cand traficul nu va fi la fel de intens", a adaugat acesta.

In urmatoarele 12 ore, edilii Capitalei vor analiza stadiul actiunilor de deszapezire in doua sedinte ale Comandamentului de iarna, programate la orele 21.00 si 3.00.

Meteorologii au emis, luni, o atentionare de ninsori si intensificari ale vantului, de marti, ora 12, pana joi, ora 12, care ar urma sa afecteze judetele din nordul, sudul, centrul si estul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

  • Edilii Capitalei spun ca au luat masurile necesare pentru deszapezire
Edilii Capitalei spun ca au luat masurile necesare pentru deszapezire, pe majoritatea arterelor fiind imprastiate, in noaptea de luni spre marti, materiale antiderapante, astfel incat ninsorile anuntate pana joi sa nu afecteze traficul.

In sectorul 1, utilajele de deszapezire au inceput sa imprastie, din noaptea de luni spre marti, solutii antiderapante pe arterele principale si secundare. Pentru a deszapezi si a preveni efectele inghetului, firma de salubrizare Romprest are pregatite 300 de tone de material anti-derapant si 90.000 de litri de solutii anti-inghet. Peste 100 de utilaje si 700 de muncitori sunt pregatiti sa intervina pentru a deszapezi si a preveni efectele inghetului pe cele 1.000 de strazi din sector.

In sectorul 2 al Capitalei a inceput de asemenea imprastierea de material antiderapant. Incepand din noaptea de luni spre marti, au inceput sa actioneze 14 utilaje de deszapezire pe toate strazile sectorului, imprastiind 112 tone de material antiderapant. Comandamentul de deszapezire al sectorului este in alerta maxima si monitorizeaza conditiile meteorologice din urmatoarele ore pentru a actiona de urgenta in cazul producerii de polei sau a ninsorii, mai spun edilii.

In sectorul 5 al Capitalei nu a fost incheiat insa niciun contract pentru deszapezire. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat ca aceasta problema va fi partial rezolvata in zonele importante, cu utilaje aduse din alte sectoare.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, luni seara, comandamentul de deszapezire si combatere a poleiului, din cauza avertizarii de cod galben emise de meteorologi pentru Capitala. La intalnire au fost prezenti toti operatorii de salubrizare responsabili cu deszapezirea, directori din Primaria Capitalei si reprezentanti ai primariilor de sector.

Conform dispozitiei primarului general din 22 octombrie, operatorii din fiecare sector al Capitalei au obligatia, imediat ce incepe sa ninga, sa curete cu prioritate arterele cu trafic RATB si pe cele cu obiective sociale (scoli, gradinite, spitale, UM, politie), apoi arterele secundare.

Intre timp, circulatia rutiera din toata tara este afectata de vremea rea. Din cauza zapezii, mai multe drumuri au fost blocate, iar un tir a deraiat pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Vremea a perturbat si circulatia feroviara: in aceasta dimineata au avut loc mai multe intarzieri: trenul Craiova-Targu Jiu-una de 90 de minute, trenul Bucuresti-Arad-150 de minute, iar trenul Rovinari-Petrosani a intarziat 30 de minute.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.