Cadrele medicale informeaza ca pacienta in varsta de 25 de ani se afla in afara oricarui pericol.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, Anca Andritoiu, femeia s-a prezentat la medic cu simptome de gripa in urma cu o saptamana si a fost izolata la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud. Analizele au fost trimise la Bucuresti, iar vineri seara a fost confirmat faptul ca sufera de gripa noua, relateaza NewsIn.

Pentru ca este gravida, femeia nu a putut fi vaccinata si nici nu i s-au putut administra antivirale.

"Este izolata, se simte bine. Ramane sa vedem acum ce se intampla cu membrii familiei, sa-i luam in evidenta”, a declarat Andritoiu, potrivit careia femeia este din mediul rural.

In judetul Bistrita-Nasaud au sosit 11 450 de doze de vaccin pentru gripa noua. Acesta este primul caz de gripa noua din judet.

Numarul cazurilor de gripa porcina confirmate in Romania a crescut cu 174 in ultimele 24 de ore, bilantul total de la inceputul pandemiei ajungand, astfel, la 4.548, a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.