Un tata cere ajutorul Fetita lui, Sabina Ioana, are nevoie de ajutor pentru a putea duce o viata normala. Randurile sale impresioneaza: "Imi tremura mainile, cand scriu aceste randuri. Pana acum a fost foarte greu. Cum va fi in continuare, nu stim".
Apelul a fost publicat pe blogul dedicat fetitei, de catre parintii ei, cu ajutorul caruia acestia incearca sa ii faca cunoscuta povestea: http://ioanasabina.blogspot.com.

"Nu stiu cum sa incep, insa stiu sigur ca avem nevoie de ajutor.

Ioana Sabina s-a nascut pe 31 octombrie 2008 - Bucuresti. La nastere a avut 3300 grame, scor Apgar 9. Imi aduc aminte, ce momente minunate am trait in acea zi de 31 octombrie, incepand cu momentele pregatitoare nasterii si pana la momentul cand mi-a fost adusa si am tinut-o in brate. Eram nespus de fericit, pana seara, cand au aparut problemele.

Medicii i-au facut analize si au pus diagnostic:
- canal atrioventricular comun, forma completa,tip Rastelli A
- canal arterial persistent
- hipertensiune pulmonara severa

Sarcina a decurs fara probleme, cu toate analizele facute la timp. Cu toate acestea, nu s-a putut depista problema grava de la inimioara. A urmat un cateterism la Spitalul Militar Central, apoi programarea pentru un alt cateterism la Tg.Mures.

La 3 zile de la internare in spitalul de la Tg. Mures, a facut enteroviroza, dupa alte 3 zile, rinofaringita . A urmat cateterismul (pentru masurarea rezistentelor pulmonare). Dupa cateterism, a facut pneumonie.

Dupa aproape 3 luni de stat prin spitale ne-am intors acasa la Bucuresti. O luna fetita noastra a mai prins ceva puteri.

A urmat din nou Tg. Mures. La o luna de la internare: operatia. Dr. Horatiu Suciu, ne-a spus dupa operatie ca a fost cel mai grav caz de canal atrioventricular comun, forma completa, tip Rastelli A, din 120 de cazuri pe care le-a operat. Operatia, a reusit in proportie de 70-80%. A urmat o serie de extubari si intubari, toate din cauza hipertensiunii pulmonare severe.
Ioana a stat 2 saptamani intubata.

Au aparut complicatiile: escoriatii la nivelul laringelui. Pentru a putea respira fara a fi conectata la tubul de oxigen, s-a hotarat efectuarea traheostomiei. Dupa 2 saptamani necesare stabilizarii respiratiei cu ajutorul canulei, ne-au transferat la Marie Curie (Budimex).

Aici i s-a facut endoscopie, diagnostic: glotto-subglottic stenosis grad 4 (postintubational). Operatia nu se poate face in Romania. Reusita depinde de maiestria doctorului la care vom apela. Trebuie sa aplicam la formularul 112, aproape inaccesibil in momentul acesta in Romania. Pentru reusita operatiei vor fi necesare cel putin 2 interventii, la Laussane (Elvetia). Costurile sunt mari(60000 euro).

Imi tremura mainile, cand scriu aceste randuri. Pana acum a fost foarte greu. Cum va fi in continuare, nu stim. Uneori nu mai stim ce sa facem, cum sa facem, cum sa gandim, pentru a lua cele mai bune decizii pentru fetita noastra.

Stim un singur lucru: ne iubim fetita si vrem sa rezolvam urgent aceasta problema de la laringe, pentru ca ea sa poata respira si vorbi normal. Avand canula, nu poate scoate nici-un sunet. Uneori are mari dificultati de respiratie, riscante.

Acum o aspiram noi, acasa, unde am amenajat un colt de spital: aparat de aspirat, aparat de oxigen, umidificator, tubulete... E foarte greu."

Pe Sabina Ioana o puteti ajuta cu donatii in urmatoarele conturi:

Cont Lei : RO03 INGB 0000 9999 0157 7010
Cont Euro : RO24 INGB 0000 9999 0157 7020
cod Swift : INGBROBU al ING Bank sucursala Bucuresti
Titular cont: Orbulescu Ioan-Sabin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.