Un consilier local din comuna mehedinteana Godeanu s-a spanzurat joi, in curtea casei sale, pe fondul consumului de alcool, potrivit Politiei, in timp ce PSD Mehedinti sustine ca barbatul ar fi decis sa se sinucida deoarece nu ar mai fi suportat presiunile politice.
Politia precizeaza ca barbatul era cunoscut ca fiind consumator de bauturi alcoolice. "Astazi, 10.12.2009, la ora 9.35, ofiterul de serviciu de la Politia municipiului Drobeta Tr. Severin a fost sesizat cu privire la faptul ca in comuna Godeanu, in curtea unui imobil din localitate, a fost gasita spanzurata o persoana de sex masculin. La fata locului s-a deplasat echipa operativa a politiei, care, in urma verificarilor, a identificat barbatul in persoana lui T. Ion, de 49 de ani, din comuna. Din cercetari a rezultat faptul ca barbatul era cunoscut ca fiind consumator de bauturi alcoolice", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Mehedinti, citat de NewsIn.

Purtatorul de cuvant al PSD Mehedinti, Adrian Bidilici, sustine, insa, ca barbatul s-ar fi sinucis deoarece ar fi fost supus la presiuni politice.

“Ion Turturea, consilier local PSD la Godeanu, s-a spanzurat in aceasta dimineata, lasand un bilet in care a scris ca nu mai suporta presiunile la care era supus din partea PD-L. Este absolut regretabil si de neconceput ca oamenii au ajuns sa-si ia viata stiind la ce presiuni au fost supusi in ultimii cinci ani si nemaisuportand ideea altor cinci ani caracterizati de aceleasi practic
i", a afirmat Adrian Bidilici.

Purtatorul de cuvant al PSD Mehedinti mai sustine ca, din discutiile purtate cu membrii familiei lui Ion Turturea, reiese ca barbatul ar fi fost amenintat de mai multa vreme cu pierderea locului de munca din cauza convingerilor sale politice. Ion Turturea era angajat cantaret bisericesc la biserica din comuna.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Mehedinti, Andreea Dobre, a precizat ca barbatul nu face referire in bilet la niciun candidat la Presedintia Romaniei, ci isi ia adio de la parinti, de la sotie si copii si ii cere iertare preotului pentru ceea ce face. "Cercetarile continua pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, urmand ca, la finalizarea acestora si in functie de rezultatul medico-legal, sa se propuna solutia legala”, a mai spus Andreea Dobre.

Politia mai precizeaza ca la examinarea exterioara a cadavrului nu au fost descoperite urme de violenta. Cadavrul a fost transportat la morga, in vederea efectuarii necropsiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.