Romanii n-au gusturi rele in materie de sex. Ei spun ca sunt cei mai buni amanti si, in plus, cred ca cea mai buna frecventa a raporturilor sexuale este de doua pana la patru "partide" pe saptamana. Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu privitor la viata sexuala a europenilor si americanilor, la cercetare participand 19.100 cetateni din 20 de tari.

Romanii cred ca cei mai buni amanti sunt romanii (22% dintre cei intervievati), parerile pozitive rasfrangandu-se apoi si asupra italienilor (16%), francezilor (9%) si spaniolilor (5%). Conform studiului "Viata sexuala", peste 40% dintre romani cred ca cel mai potrivit este sa faci sex intre 2 si 4 ori pe saptamana. Doar 13% dintre cei chestionati au ridicat "pretentii" mai mari.

Cei mai multi romani iarta infidelitatile

Cand vine vorba despre cine le influenteaza mentalitatea legata de sex, pe prima pozitie se afla parintii (37%), urmati de grupul de prieteni (26%) si de mass-media (22%). Influenta scolii este destul de redusa (6%). Romanii se declara un popor tolerant si intelegator si cand vine vorba de relatiile intre parteneri, fie ca e vorba de casatorii sau de cupluri. Infidelitatea este ceva care poate fi iertat intr-o masura mai mare sau mai mica pentru 67% din populatie, in timp ce doar 32% declara acest fapt ca fiind de neiertat.

La nivel mondial lucrurile nu sunt radical diferite. 34% dintre europeni si 25% dintre americani sunt convinsi ca cei mai buni amanti se gasesc in propria lor tara. in coada plutonului sunt olandezii (13%), belgienii (14%) si germanii (15%). 69% dintre italieni sunt convinsi ca cei mai buni parteneri sexuali pot fi gasiti in tara lor. Acest procent este depasit numai de catre greci, care au o parere fantastica despre conationalii lor (77%).

La intrebarea cat de frecvent ar trebui cuplurile sa faca sex pentru a fi satisfacute, grecii sunt chiar in fruntea topului listei competitorilor, cu 24%, considerand ca acest lucru este bine sa se intample de cel putin 5 ori pe saptamana. in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea cine influenteaza cel mai mult atitudinile si practicile sexuale, a fost evident ca pentru aproximativ o treime dintre barbati si femei, prietenii si persoanele de aceeasi varsta au cel mai greu cuvant.

Frantuzoaicele si nemtoaicele, intolerante

Un sfert vorbesc cu parintii si tot atatia obtin informatiile din media. Cu 2% si respectiv 4%, scoala si biserica joaca un rol secundar, singura exceptie fiind in Bulgaria, unde 43% dintre subiectii cercetarii au declarat ca scoala este principala lor sursa de informatii. Numai in Germania, Austria, Republica Ceha, Romania (fiecare cu 37%) si Turcia (25%) parintii joaca cel mai important rol. Frantuzoaicele sunt in mod deosebit intolerante, declarand ca vad o aventura ca fiind de neiertat si doar 4 din 10 barbati francezi gandesc acelasi lucru. Nemtoaicele sunt de asemenea mai putin tolerante (48%).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.