Potrivit rezultatelor preliminare, absolventii de liceu de anul acesta sint mai destepti decit cei de anul trecut.

Aproximativ 83% dintre absolventii de liceu au promovat examenul de bacalaureat. Exista judete in care numarul elevilor care au promovat depaseste 95%, precum Hunedoara, Arad si Suceava. Nici judetele Ilfov sau Botosani nu au fost mai prejos, promovabilitatea fiind de peste 93%. Nu este nimic neobisnuit, atit timp cit la probele orale a plouat cu zece, iar promovabilitatea a fost de aproape 99%. Numai in Capitala procentul a fost unul mai scazut, de examenul de maturitate trecind aproape 78% dintre candidati.

Cei nemultumiti de rezultat au avut posibilitatea sa-si depuna contestatiile ieri, intre orele 16.00 si 20.00, pentru ca doua zile lucrarile sa fie recorectate. Rezultatele finale vor fi afisate pe 14 iulie, iar cei care nu au promovat examenul mai au o sansa in luna septembrie, cind are loc a doua sesiune de bacalaureat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.